Akşam menüsünde zeytinyağlı börülce mi olsa?
Akşam yemeğine zeytinyağlı börülce yemeği yapmaya ne dersiniz? Geleneksel yemeklerimizin baş tacı...
Zeytinyağlı Börülce Tarifi
Malzemeler
·Bir kg taze börülce
·İki adet domates
·İki adet kuru soğan
·Yarım çay bardağı zeytinyağı
·Bir yemek kaşığı domates salçası
·Yarım ya da bir su bardağı su (duruma göre)
·Bir tatlı kaşığı tuz
·İstenirse iki - üç diş sarımsak
·İstenirse bir tatlı kaşığı toz şeker
·İstenirse karabiber ya da toz kırmızıbiber
Hafif, pratik, sağlıklı enfes bir lezzet arayanlara…
Börülceleri temizleyip ayıklamakla başlayalım…
Yıkanıp ayıklanan börülcelerin varsa kılçıkları çıkartılır. Ardından uç kısımları kesilip atılır.
Ebatlarına göre iki ya da üç parçaya ayrılan börülceler süzülür.
Domates ve soğanları doğramakla devam edelim…
Domatesler kabuğu soyulup küp küp, soğanlar da yemeklik şekilde doğranır.
Gelelim tenceremize…
Yarım çay bardağı zeytinyağı tencereye eklenir ve kızana kadar beklenir. Tencerenin en altında soğanlarla birlikte salça, tuz ve isteğe göre sarımsak ve karabiber eklenerek kavrulur.
Püf noktası: Bir tatlı kaşığı şeker soğanla birlikte yemeğe tat verir ve yemeğin ekşimesini önler.
Soğanların diriliği kaybolduğunda sırasıyla börülceler ve domatesler üstüne eklenir.
Tencereye alınan börülceler hazırlanan sosla birlikte her tarafına yayılacak şekilde karıştırılır.
Ardından yarım su bardağı su eklenir. Domatesle börülcenin kendi suyunun buharında pişmesi esastır.
Ancak zeytinyağlı bir yemek olduğu için suyunu az tutmakta fayda var.
Püf noktası: Börülcenin altını kapatmadan hemen önce yemeğe bir kaşık zeytinyağıgezdirmek tarifin daha parlak ve leziz görünmesini sağlar.
Orta ateşte börülceler yumuşayana ve suyunu salana kadar beklenir. Pişmeye bırakılır.
Püf noktası: 3-4 damla limon sıkın ki fasulyelerin rengi bozulmasın.
Afiyet olsun :)